JUSMŠ"Ivan Goran Kovačić", Herceg Novi

  • Povećaj veličinu teksta
  • Podrazumevana veličina teksta
  • Smanji veličinu teksta

Debateri u Moskvi

El. pošta Štampa PDF

slika 3slika 4- moskvaOd 11. do 15. oktobra u Moskvi je održana, Moscow Schelkovo Debate Academy, prestižna debatna akademija za srednjoškolce. Na poziv Ruske školske debatne asocijacije naš debatni klub je učestvovao na ovoj manifestaciji, koja je okupila 200 debatera sa raznih krajeva svijeta. Države učesnice su bile: Rusija, Ukrajina, Letonija, Kazahstan, Slovenija, Rumunija, Slovačka, Poljska, Crna Gora, Filipini, Šri Lanka... 

Naš debatni klub su predstavljale: Jovana Ivanović (IVv), Anja Tičić (IVg) i Milica Rističević (IVg) uz vođstvo profesora Gojka Đurđevića. U sklopu Akademije organizovana su predavanja o debati, pokazne debate i takmičenje mješovitih ekipa, što znači da su u jednoj ekipi bili debateri iz tri različite države. Svojim nastupima i stilom debatovanja bili smo zapaženi i od strane sudija i od stane publike. Sve tri učenice su imale najveći broj bodova u svojim ekipama. Jovana je dobila specijalnu nagradu sudijskog panela i publike za najbolje predstavljen slučaj. Anja je došla do polufinala turnira zauzevši sjajno treće mjesto. Profesor Gojko je potvrdio svoj sudijski nivo međunarodnog debatnog sudije. 

Zahvalnost na podršci dugujemo Turističkoj organizaciji Herceg - Novog koja je finansijski pomogla da dođemo do Moskve. Zahvaljujemo se i preduzećima "Val Gojković", JP "Vodovod i kanalizacija" Herceg - Novi, JP "Stambeno komunalno" Herceg - Novi, Apartmani "Mako", "Benkom", JP Parking servis, Apoteka "Natur farm", "Primato", "Katunjanin", "Bovet" i advokatska kancelarija Šimrak.

 

Komentari

Posjetioci

Posjeta danas:30
Posjeta juče:103
Posjeta ovog mjeseca:1612
Posjeta ove godine:6853
Posjeta ukupno:85302