JUSMŠ"Ivan Goran Kovačić", Herceg Novi

  • Povećaj veličinu teksta
  • Podrazumevana veličina teksta
  • Smanji veličinu teksta
Aktuelnosti

Lubarda 13.02.2017. godine

El. pošta Štampa PDF

slika1 713. februara 2017. godine učenici naše škole su tradicionalno položili cvijeće ispred biste umjetnika Petra Lubarde u Herceg Novom.

Pogledaj foto galeriju>>>

 

"Hipici" osvojili treće mjesto

El. pošta Štampa PDF

20170211maskenbalDrugi maskenbal 48. Praznika mimoze održan je sinoć u hotelu „Palmon bay“ u Igalu i još jednom je u prepunoj sali vladala  dobra atmosfera. Sve je počelo nastupom Mjesne muzike Đenović i mažoretki, a za pravi štimung bile su zadužene grupe „Tri kvarta“ iz Kotora i novski „Boka bend“ koji nikoga nisu ostavili ravnodušnim.

Potom su salom zagospodarile maske i najavile da će i ovo biti noć za pamćenje. Učestvovalo je preko 200 maski iz Kotora, Tivta, Budve, Podgorice, Beograda, Herceg Novog, Makedonije pa cak i iz daleke Australije. U završnici  maskenbala publika je birala najbolje, a prema njihovoj odluci prvo mjesto i nagradu od 1 000 eura je osvojila grupa „Maskarada“ iz Tivta sa 23 člana koja je predstavljala ilirsku kraljicu Teutu i ratnike. Oni su bili i najveseliji na maskenbalu animirajući publiku čitave noći i izvodeći koreografije poput ratničkog plesa i  poklonjenja kraljici. Drugo mjesto i nagradu od 700 eura osvojila je maska „U pamet se braćo Crnogorci“, dok je treće mjesto i nagradu od 500 eura osvojila maska „Hipici“ – učenici SMŠ Ivan Goran Kovačić, sa profesoricom Ksandrom Popović.

Nagrađene su i maske Gospodari pršljenova, Sjedi đe si, ni za đe si nijesi, Upravo vjenčani, Urgentni porođaj, Teniseri – prvih pet i Snježne kraljice Boke Kotorske.

Do kraja Praznika mimoze preostaje još jedan, završni maskenbal za odrasle dok će naši najmlađi sugrađani danas imati svoj bal pod maskama u Institutu „Dr Simo Milošević“.

Maskenbal za mališane uzrasta do 7 godina planiran je od 15:00 do 17:00 sati, a uslijediće onaj za stariju djecu, koji će potrajati do 19:00 sati. Biće nagrađene najbolje pojedinačne i grupne maske, koje će odabrati tročlani žiri, a organizatori su za sve učesnike obezbijedili „Mimozine slatke paketiće“, kao nagradu za učešće na maskenbalu.

preuzeto sa www.radiohercegnovi.net

 

Srednjoškolski klub „ART AND CRAFT“ na izložbi cvijeća

El. pošta Štampa PDF

20170210 slika1Članovi preduzetnickog kluba "Art & Craft", su u Đardinu od 10.02-12.02., kroz kreativnu radionicu pravili maštovite aranžmane, koje su prodavali po reprezentativnim cijenama. Cvijeće za aranžmane je dijelom obezbijedila Opština Herceg Novi, a dijelom članovi preduzetničkog kluba "Art & Craft". Novac ostvaren prodajom aranžmana namijenjen je organizaciji "Fenix" za djecu oboljelu od kancera. Svaka čast mladi preduzetnici, dokazujete se kao humani i dobri ljudi!

Pročitajte i članak objavljen na  www.radiohercegnovi.net

 

Učenici turističke škole na sajmu u Ljubljani

El. pošta Štampa PDF

slika 1Učenici drugog razreda turističke skole, Barbara Božović, Katarina Seferović, Andrea Pešić, Anđela Šiljegović i Aleksa Jaredić osvojili su srebrno priznanje na sajmu turizma "Natur Alpe Adria " u Ljubljani. Učenici su se takmičili na temu "Putujem , dakle jesam" kroz usmenu, pismenu i video prezentaciju našeg grada. Kao i ostali učesnici imali smo osmišljen štand sa motivima grada i lokalnim specijalitetima i naravno Cvijetom mimoze.

pogleaj foto galeriju>>>

 

"NATOUR ALPE-ADRIA" Sajam turizma u Ljubljani

El. pošta Štampa PDF

Učenici razreda IItu predstavljaće našu školu i grad na sajmu turizma "NATOUR ALPE-ADRIA" u Ljubljani. Ovo je promotivni spot kojim će prikazati naš grad.

 

Novogodišnji bazar

El. pošta Štampa PDF

slika 6Dana 23.12.2016 godine organizovan je Novogodišnji bazar - organizator je Preduzetnički klub “Art and Craft”,uz podršku likovne sekcije nađe skole. Bogati štandovi rezultat su predanog rada članova kluba,a raznovrsnost kolača dugujemo kako našim mamama, profesoricama tako i članicama kluba. Bazar su posjetili predstavnici TO Herceg Novog, Herceg Festa, Stambeno-komunalnog, firme Bencom. Veliku podršku bazaru i samom preduzetničkom klubu dala je i hercegnovska opština odnosno g-din Andrija Radman, novčanom uplatom koja će omogućiti realuzaciju stručnog izleta našeg kluba i svakako bolji rad i trud svih nas. Zahvaljujući direktoru naše skole, pojedinim profesoricama, đacima i posjetiocima bazara, skupili smo 123€ koja su već danas uplaćena Stambeno komunalnom u cilju očuvanja novskih palmi. Mi smo dobar tim, pred kojim stoje brojni zadaci, zato nas podržavajte.

pogledaj foto galeriju>>>

 

Prezentacija "Bokeški Inbox"

El. pošta Štampa PDF

tomo katurictomo.katuric2Dana 20.12.2016. godine u svečanoj sali škole naš poznati filatelist g-din Tomo Katurić, dobitnik prestižnih međunarodnih i državnih nagrada održao je predavanje učenicima naše škole na temu: „Bokeški inbox“ – priče o pismima.

G-din Katurić je u zanimljivom izlaganju upoznao učenike sa kulturološkim značajem pisma kao vida komunikacije apostrofirajuči komunikaciju bokeških pomoraca sa svojim zavičajem, istorijatom pisma, poštanske marke i poštanskog saobraćaja u Crnoj Gori a posebno u Boki.

 

Poziv na Novogodišnji bazar

El. pošta Štampa PDF

plakat 01Zadovoljstvo nam je pozvati Vas na Novogodišnji bazar koji organizuju mladi preduzetnici  naše škole. Mašta, kreativnost, ambicija i timski rad  rezultirali su zanimljivim rukotvorinama koje će biti izložene u  holu škole od 10 do 14 časova. Prihod od bazara namjenjen je očuvanju novskih palmi.
Dođite i podržite nas!

 

Prezentacija preduzetničkog kluba "Art &Craft"

El. pošta Štampa PDF

slika 2Dana 16.12.2016. godine u 10:30, u Svečanoj sali škole, održana je prezentacija preduzetničkog kluba „Art &Craft“, prva u ovoj školskoj godini, na temu posledica bolesti zavisnosti i značaja prevencije. Zajedničkim radom i trudom učenika turističke, ekonomske, trgovačke škole i gimnazije uz koordinaciju kluba prof. Minju Ivanović i psihologa Tanju Relić. Prezentacija je sadržala:

  • - prikaz rezultata ankete – Alkohol i drige iz ugla srednješkolaca
  • - film na temu bolesti zavisnosti učenika IVtu
  • - recitaciju pjesme „Drugu“ (pisac Jovana Zorić, IVtu)
  • - poruke o prijateljstvu i životu koje su govorili članovi preduzetničkog kluba.
 

Međunarodni dan borbre protiv AIDS-a

El. pošta Štampa PDF

plakatslika 1Povodom Međunarodnog dana borbe protiv AIDS-a, 01.12. učenički parlament JUSMŠ "Ivan Goran Kovačić" iz Herceg Novog u saradnji sa Savjetovalištem za mlade organizovao je dvije prezentacije na temu borbe protiv AIDS-a. U školi je takođe stajao štand sa edukativnim materijalom, učenici volonteri su dijelili crvene trakice i svaki učenik koji je zakačio trakicu potpisao se u znak solidarnosti, a za vrijeme velikog odmora u obje smjene puštan je i kratki film na ovu temu. Učenice koje su učestvovale u realizaciji aktivnosti planiranih u cilju obeležavanja Svetskog dana borbe protiv AIDS-a su Evgenija Kesse (IIv), Adrijana Lepetić (IIv), Anja Tičić (IIIg), Milica Rističević (IIIg), Valerija Baždar (IIIg), Bojana Šabović (IVb), Dragana Vuković (IIe), Dijana Tomašević (IIe), Dijana Novak (IIe), Zorana Vidaković (IVe) uz stručnu podršku profesora biologije Slavice Žorić i Alena Lalovca.

pogledaj foto galeriju>>>

 

Održana prezentacija RIT Croatia učenicima četvrtih razreda

El. pošta Štampa PDF

ritcroatia 1U svečanoj sali škole održane je prezentacija RIT Croatia učenicima završnih razreda naše škole. Tom prilikom učenici su upoznati sa programima i mogućim stipendijama koje nudi RIT Croatia. Za više informacija posjetite www.croatia.rit.edu.

 


Strana 5 od 21

Komentari

Posjetioci

Posjeta danas:30
Posjeta juče:103
Posjeta ovog mjeseca:1612
Posjeta ove godine:6853
Posjeta ukupno:85302