JUSMŠ"Ivan Goran Kovačić", Herceg Novi

  • Povećaj veličinu teksta
  • Podrazumevana veličina teksta
  • Smanji veličinu teksta
Aktuelnosti

Naši učenici na fešti "Primavera"

El. pošta Štampa PDF

slika 6U nedjelju, 14.05.2017. godine na terasi hotela "Vojvodina" u okviru fešte "Primavera" naši učenici su izlagali jala pripremljena od domaćeg samoniklog bilja.

Pogledaj foto galeriju>>>

 

Izlet preduzetničkog kluba "Art&craft"

El. pošta Štampa PDF

20170511 izletDana 11.05.2017. godine preduzetnicki klub Art&craft sa članovima likovne sekcije posjetio je podrum i vinariju "Plantaža" u Šipčaniku, spoznajući koliko privredno bogastvo i potencijal postoji u Crnoj Gori, ono što smo učili i o čemu smo slušali, ovim stručnim izletom smo i doživjeli. Nakon posjete Šipčaniku, uzivali smo u NP Lovćen.....kao pravi avantiristi.

 

NAJAVA: DAN OTVORENIH VRATA

El. pošta Štampa PDF

20170510 danotvorenihvrata1

Pozivamo Vas da posjetite našu školu 10. maja u 10 časova kako bi se detaljnije upoznali sa planom i programom svih obrazovnih profila naše škole kroz zanimljive prezentacije od strane učenika i nastavnika.

 

Drugo školsko takmičenje frizera

El. pošta Štampa PDF

20170426 frizeri

1U srijedu 26.04.2017.godine održano je DRUGO ŠKOLSKO TAKMIČENJE FRIZERA sa početkom u 9 časova. Učestvovalo je 48 učenika prvog, drugog i trećeg razreda frizerske škole i takmičili su se u dvije kategorije: izrada FANTAZI  i  SVEČANE frizure. Najbolje frizure napravili su slijedeći učenici:

Fantazi frizure:

I mjesto - Jovanović Ana ( IIIf )

II mjesto – Tairi Arnela ( III f )

III mjesto – Krivokapić Marija  ( III f )

 Svečane frizure:

 I mjesto – Keranović Stevanija ( III f )

II mjesto – Matea Geca ( III f )

III mjesto – Đulijaj Ljujeta ( III f )

Ovim učenicama uručene su i  prigodne nagrade. Nekoliko učenika je pohvaljeno od strane žirija, a svim učenicima je uručena diploma za učešće na takmičenju

Pogledaj foto galeriju>>>

 

Duh preduzetništva i neposredna praksa

El. pošta Štampa PDF

20170425duh preduzetnistva i neposredna praksaU utorak 25.04.2017.godine u Svečanoj sali naše škole gospodin Jovan Vukalović, menadžer hotela LIGHTHOUSE i Gradske Kafane Herceg Novi, održao je gostujuće predavanje na temu:"Duh preduzetništva i neposredna praksa", za učenike turističke, ugostiteljske i ekonomske škole.

 

Dan knjige, omaž Vitu Nikoliću

El. pošta Štampa PDF

5

Pogledaj foto galeriju>>>

Prenosimo u cjelosti tekst sa portala Radio Herceg Novi.

Dodjelom nagrada najboljim učenicima završen je konkurs “Otvori knjigu, otvori svijet”, koji već osam godina organizuju Gradska biblioteka i čitaonica i SMŠ “Ivan Goran Kovačić”. Proglašenju je prethodilo pjesničko veče posvećeno Vitu Nikoliću.

Na temu “Zaustavite zemlju, hoću da izađem”, stihovi Vita Nikolića, pisao je 31 srednjoškolac, a profesorica Natalija Bulajić je, u ime žirija, rekla da je bilo zadovoljstvo čitati radove i da nije bilo loših.

-Čini se da naša djeca baš i ne vole ovu planetu, a treba naći način da je zavolite, naći nešto svijetlo jer od nje ipak možete pobjeći samo u stihovima.

Žiri su, uz profesoricu Bulajić, činile profesorice Ljiljana Baćović, Vesna Dragićević i Dijana Roganović. Njihovom odlukom prvu nagradu dobio je Nikola Jontes, drugom je nagrađena Tara Tomanović, a trećerangirana je Đulija Perišić.

Na vaš trud i rad uzvratićemo knjigom, kazala je direktorica Gradske biblioteke i čitaonice Nevenka Mitrović prilikom uručivanja nagrada:

-Širom svijeta organizuju se simpozijumi, predavanja, čak se vrlo često vode i žestoke polemike, međutim, na sreću, svi su saglasni u jednom, knjiga jeste najviša civilizacijska vrijednost bez koje nije moguće zamisliti svijet, bila ona u papirnoj ili elektronskoj formi. Za vašu mladost i temperament prijemčiviji su neki drugi mediji, međutim svi oni koji su učestvovali na ovom konkursu potvrdili su da jasno prepoznaju prave vrijednosti među kojima je svakako knjiga, kazala je Mitrović.

 

Školsko takmičenje turističke škole

El. pošta Štampa PDF

9Sedmog aprila održano je takmicenje učenika turističke škole na temu "Dobrodošli na Praznik Mimoze u Herceg Novi". Učestvovali su učenici sva četiri odjeljenja kroz usmenu i video prezentaciju, a takođe su imali osmišljene štandove sa prepoznatljivim simbolima grada i gastronomskom ponudom! Najboljom prezentacijom predstavili su se učenici četvrtog razreda, a najbolje osmišljen štand imali su učenici prvog razreda!

Pogledaj foto galeriju>>>

 

Memorandum o saradnji SMŠ “Ivan Goran Kovačić” i PVK Jadran Carine

El. pošta Štampa PDF

56

Pogledaj foto galeriju>>>

Prenosimo u cjelosti tekst sa portala Radio Jadrana.

"Učenici SMŠ “Ivan Goran Kovačić” bili su učesnici Olimpijskih igara u Riju, takođe vicešampioni svijeta u vaterpolu, kao i šampioni Evrope u juniorskim kategorijama, ali i prvaci države i vicešampioni regionalne vaterpolo lige. Zbog svega toga u ovoj školi potpisan je  Memorandum o saradnji sa PVK Jadrana Carine.

Time je ozvaničena dugogodišnja saradnja između SMŠ “Ivan Goran Kovačić” i PVK Jadran Carine. Memorandum su potpisali direktor SMŠ “Ivan Goran Kovačeić”, Momir Dragićević i direktor PVK Jadran Carine, Miloš Mračević.

Suština ovog Memoranduma, kako je kazao Dragićević jeste da se među djecom i mladima u lokalnoj zajednici promovišu sportske aktivnosti i zdravi stilovi života.

– Da Jadran i škola osnuju Savjet za sport, gdje bi se na kvalitetnoj osnovi razmatrale zajedničke mogućnosti apliciranja prema različitim međunarodnom sportskim organizacijama, radi zajedničke realizacije sportskih programa, u koje bi bili uključeni, ne samo učenici koji se aktivno bave vaterpolom – kazao je Dragićević.

On je pohvalio inicijativu o saradnji, ali i PVK Jadran kao sportsku instituciju koja je prepoznala obavezu da prati pedagoška dostignuća svojih članova u školi.

 

Debateri u Bratislavi

El. pošta Štampa PDF

slika 2Od 30. marta do 3. aprila 2017. u glavnom gradu Slovačke, održano je prestižno međunarodno takmičenje u debati Bratislava Schools Debating Competition 2017. Debatni klub naše škole je učestvovao na turniru sa ekipom u sastavu: Milica Rističević, Anja Tičić i Rastko Kisjelica uz vođstvo profesora Gojka Đurđevića. Debatovalo se u WS formatu (Svjetski školski).
Na turniru je bilo 40 ekipa iz sljedećih država: Rusija, Njemačka, Rumunija, Singapur, Mađarska, Izrael, Češka, Slovačka, Hrvatska, Tajvan, Švedska, BiH, Južnoarfička Republika, Litvanija, Ukrajina, SAD, Velika Britanija i Crna Gora. Učestvovali su školski, ali i državni timovi.
Malo je nedostajalo da uđemo u četvrtfinale. Pobjedili smo tim zagrebačke gimnazije, tim međunarodne škole iz Sankt Peterburga i državni tim Litvanije, a izgubili od državnih timova Slovačke, Rumunije i Švedske.
U okviru turnira bilo je Nacionalno veče, na kome se učesnici predstavljaju kroz jelo, piće ili igru kraja iz kojeg dolaze. Naš štand je "opustošen" za pola sata. Prisutnima su se svidjeli pršut, sir, roštule i vino koje smo za njih odabrali.
Zahvaljujemo se školi i opštini Herceg Novi na podršci, bez kojih put do Slovačke ne bi bio realizovan.

Pogledaj foto galeriju>>>

 

Dani Karijere

El. pošta Štampa PDF

20170329 dani karijereDani Karijere je projekat koji čine Sajam poslova i Međunarodni sajam obrazovanja na kojem su se predstavili svi Univerziteti iz Crne Gore kao i najprestižniji Regionalni Univerziteti. Učenici ugostiteljske škole, IVu1 i IVu2sa profesorom Jagošem Rosićem posjetili su sajam u poslovnom centru "Verde" u Podgorici. 

 

Summer Job 2017

El. pošta Štampa PDF

20170329 sajamposlovaUčenici završnih razreda naše škole posjetili su danas Sajam sezonskog zapošljavanja za studente i maturante "Summer Job 2017" koji je otvoren na kotorskom Fakultetu za turizam i hotelijerstvo.

 


Strana 3 od 21

Komentari

Posjetioci

Posjeta danas:27
Posjeta juče:103
Posjeta ovog mjeseca:1609
Posjeta ove godine:6850
Posjeta ukupno:85299